Top

Huidveroudering

Huidveroudering is onvermijdelijk en iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. De meesten van ons zullen de eerste tekenen gaan opmerken rond het 30e levensjaar maar in feite begint de veroudering al rond de 20 jaar. De mate en de snelheid van huidveroudering wordt door verschillende factoren bepaald. Een groot gedeelte ligt vastgelegd in onze genen maar factoren als stress, leefstijl en blootstelling aan de zon kunnen het proces ook versnellen. 

 

Ongeacht de maatregelen, iedere huid veroudert. DIt komt doordat de bovenste huidlaag, de opperhuid oftewel de epidermis, steeds dunner wordt doordat het aantal cellagen afneemt. Deze huiden zijn kwetsbaarder en hebben een mindere glow dan een jonge, dikkere huid. Daarnaast neemt in de diepere huidlaag, de lederhuid (ook wel de dermis genoemd) de collageen en elastine gestaag af vanaf het 25e levensjaar. Deze twee zorgen voor de elasticiteit en het volume van onze huid. Vergelijk met het met een kussen dat steeds minder donsveertjes bevat en niet wordt opgeschud… 

 

Door de afname van dikte, collageen en elastine in de huid wordt deze slapper, stugger en ontstaan er rimpels en plooien. Een verouderde huid wordt daarnaast gekenmerkt door eventuele pigmentvlekken, roodheden en oneffenheden. Deze worden veelal door externe factoren veroorzaakt zoals UV-straling, stress en een minder gezonde levensstijl. 

 

Om huidveroudering te vertragen of om een verouderde huid te verbeteren, zijn er veel verschillende behandelingen mogelijk. Binnen Huidkliniek LOTT! werken we graag met chemische peelings en microneedling om de huid weer op te peppen en om de stimulatie van collageen en elastine te stimuleren. Dankzij deze behandelingen werken we effectief op textuur, teint en volume. Daarnaast worden er producten voor thuis geadviseerd met hoge werkstoffen om de behandeling te optimaliseren.

v